Efter att ha hittat ett recept på glögg
här bland bloggarna fick jag för mig
att det skulle vara kul
att prova på att själv sätta en sats.
här bland bloggarna fick jag för mig
att det skulle vara kul
att prova på att själv sätta en sats.
Och det har jag nu gjort.
I en hink med plastfolie över
står det och puttrar blivande glögg.
Den är gjord på 5 l svagdricka,
2 pkt russin, 3 påsar hela nejlikor,
1 påse kardemummakärnor,
1 bit färsk ingefära, 5 potatisar
och 1 pkt jäst.
står det och puttrar blivande glögg.
Den är gjord på 5 l svagdricka,
2 pkt russin, 3 påsar hela nejlikor,
1 påse kardemummakärnor,
1 bit färsk ingefära, 5 potatisar
och 1 pkt jäst.
Det luktar gott av glögg i hela tvättstugan.
Ska bli mycket spännande
att se vad slutresultatet blir av detta.
att se vad slutresultatet blir av detta.
Smaken var mycket bra
när jag hade rört ihop det hela.
Hoppas att den fortfarande är bra
efter 3-4 veckor när den ska vara klar.
Lär bli godare ju längre den får stå,
ev. till Lucia.
Recept hittade jag hos "Hemmet är min vrå":
när jag hade rört ihop det hela.
Hoppas att den fortfarande är bra
efter 3-4 veckor när den ska vara klar.
Lär bli godare ju längre den får stå,
ev. till Lucia.
Recept hittade jag hos "Hemmet är min vrå":
Åh det ska bli spännande att höra hur det blir och smakar!
SvaraRaderaKan nästan känna doften... :-)
Kram
Anki
Ja, det är en härlig doft. Håller tummarna för att det blir en bra glögg.
RaderaKram
Mmm....så gott med glögg. Jag ska nog testa att göra denna varianten. Tack för tipset.
SvaraRaderaMå så gott
Kram Karin
Tack för att du tittade in och visst är det härligt när man kan tipsa varandra! Kram
RaderaNämen åh så gott.
SvaraRaderasv: Åh, så himlans glad jag blir. Tack så väldans mycket käraste du! ♥
Tack själv för att du tittar in!
RaderaKram
Just den glöggen står och puttrar hos mig nu. Det räcker att den står 3-5 veckor men om man sedan sparar ett par flaskor av den färdiga glöggen till nästa år är den ännu godare. Lycka till!
SvaraRaderaKram Eva
Tack Eva! Låter som att det finns hopp om att det ska bli en fin glögg. Kram
RaderaTusen tack för att du berätta om grindstolpen , det hade jag inte kunnat listat ut . Åhh så intressant med egen glögg , måste nog prova och göra en sådan jag med :) Tack igen och du passar ju i orange ju såg jag :) // Kramar
SvaraRaderaTack Nita! Det är roligt att prova på nya saker av olika slag. Ser fram emot dina fina bilder. Ha det bra! Kram
RaderaÅååh, det där lät spännande. Det känns som jag måste testa detta jag med. Imorgon när jag skall veckohandla skall jag köpa ingredienserna. Vet du om den blir alkoholfri eller blir den stark?
SvaraRaderaKan ju vara bra att veta så man inte dricker den och ger sig ut på vägarna efteråt! Hoppas du får en fin torsdag. Kram♥
Tack detsamma! Jag tror att den kan bli ganska stark eftersom det är jäst i den. Lycka till! Kram
RaderaHoppas det går bra med glöggen, min puttrar på, Vi alla kommer att bli yrsliga till jul. Ha en fin helg. Kram Mimmi
SvaraRaderaDet kan nog bli en extra trevlig jul i år.
RaderaKram