onsdag 5 februari 2014

Snöget


Fotot har jag lånat av min dotter, som är skulptören.
 
En del gör snögubbar -
men på Landet gör man snöget
med ögon av "ekta perlor".
 
Selma och Johanna
gillade att få en kompis.
Eller är det kanske en fästman
med stora horn?
 
Det är fint att en del kan använda
det trista tövädret till nå´t skoj.
Jag tycker att geten är helt underbar.
 
Ha det så gott!
Kram Yvonne


10 kommentarer:

 1. Wow ... vilken fin snöget. Kan tänka mig att de blev nyfikna på den nya kompisen.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Jättefin snöget, en sån skulle man kunna tänka sig! Däremot tillhör väl inte levande getter - eller får - något jag skulle vilka ha även om vi skulle ha plats för det. Alldeles för mycket ansvar!
  Fast ett år var jag inne på att skaffa mig höns, vi bor ju på landet. Tyvärr var min galla i olag just då, så intresset för ägg var inte så stort. Numera kan jag dock äta ägg - utom kokta eller stekta med lös gula - så man kanske ska börja fundera lite på det igen! *fniss*
  Fast gubben min tror jag inte skulle gilla att få ännu mer att hålla ordning på. Vi får nog nöja oss med att skaffa en ny "leksaksbil" istället!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket ansvar och arbete med djur, men man får mycket tillbaka. Ett par hönor vore väl trevligt att ha. De är verkligen rara när man lärt känna dem. Fördelen med bilar är att de kan stå för sig själva tills man får lust att vara med dem.
   Ha det gott!

   Radera
 3. Så kul, din dotter är en duktig skulptör!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är bra på att skapa.
   Ha det fint! Kram

   Radera
 4. Häftigt att bygga en snöger. Tog en liten sekund innan jag fattade att det stod snöget. För tidigt på morgonen kanske? 05.30. Jag brukar läsa din blogg till frukost när jag väntar på kaffet! Ha en riktigt fin fredag nu. Kramar från Halland och mig.

  SvaraRadera
 5. Om jag inte hade en inbyggd spärr skulle det vara fullt av djur överallt här. Men en snöget kanske....nej, det får nog inte att få till någon av Ölands sandblandade snö. Nej, jag får klappa vidare på vovven och tänka på alla de hästar, får,kaniner, kalkoner, ankor, grisar, akvariefiskar med flera som jag har haft...visst ja, jag har ju fiskarna i dammen också.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckliga du som har en hund! Det önskar jag mig, men får nöja mig med katten. Fiskar i dammen låter fint också.
   Ha en fin helg! Kram

   Radera