söndag 23 oktober 2016

Regn - vilken glädje


Vilken lycka! 
Jag är glad varje gråmulen dag.
Ja, nu har vi äntligen fått lite regn.
Inte är det så mycket ännu,
men varje droppe är värdefull.


Vi skulle behöva mycket, mycket mer
regn för att fylla på de sinade brunnarna.


Visst är det lite murrigt när det är mulet
men ännu så länge har vi många gula löv
som lyser upp det gråa.
Ger oss en guldigare tillvaro.


Hösten har varit full av glödande färger
under extra lång tid i år.
Visst har det varit 
och är vackert!

Ha det fint!
Kram Yvonne

5 kommentarer:

 1. Här på Gotland tycker jag att det aldrig blev någon tidig höst, utan senhösten kom direkt och dessutom så blev den väldans blåsig, kall och blöt. Det senare är väl bra iofs, men nu har det kommit 14,5 mm till förutom dom 33 härom dagen, så nu räcker det ett tag!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. En guldigare tillvaro - så bra du beskriver denna underbart vackra höst! Jag kan inte minnas att löven suttit kvar med sina bedårande färger så länge tidigare. Visserligen har det varit riktigt kallt och blåsigt hela oktober men om man håller sig i skogen känns inte blåsten.
  Dina bilder är så fina och man kan ana doften av höst.
  Ha det fint, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 3. Ja du Yvonne, regn behövs. Men folk verkar inte förstå hur viktigt det är att det faktiskt regnar ibland. Det har var både en torr försommar och höst även i Halland. Även om inte grundvattennivåerna är hotade så har det kommit mycket mindre regn än normalt tror jag.
  Guldigt och grant är det i alla fall. Idag ska Patrik klippa löv på gräsmattan. Perfekt gödsel! Själv drar jag från jobbet vid halv tolv. För idag ska jag på ljusstöpning. Spännande ska det bli. Önskar dig en fin dag. Kram

  SvaraRadera
 4. Kära Yvonne, jag önskar dig lycka till med operationen! Maken gjorde det för ganska många år sedan med stor framgång. Det kan vara värt att missa en tysklandsresa för att slippa ha värk, du kan åka till Tyskland en annan gång. Jag gillar verkligen Tyskland, vi var där en vecka innan julmarknaderna startade men det finns så mycket annat att uppleva.
  Ha det nu fint och snart är du på benen igen, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 5. Hösten var skimrande och här fick vi också njuta ovanligt länge av färgprakten. Många löv sitter fortfarande kvar trots att snön fallit. Härlig kombination med vit snö och färgglada höstlöv. När det är torrt är det positivt med gråa regniga dagar. Vatten är guld värd. Ta väl hand om dig Yvonne! Kram Maria

  SvaraRadera