I år har det varit fart på min squashodling.
Har fått så många att vi inte hunnit med att äta upp alla.
Har gett bort och de förväxta har dotterns höns hackat i sig.
Vi har ju varit bortresta till Öland i flera omgångar i sommar
och då har squashen verkligen passat på att växa.
Fick tips på att göra marmelad på squash genom en blogg,
vilket jag provade och tyckte om.
att jag kokat flera omgångar med marmelad.
Tyvärr har skördetiden för ovanjordgrönsakerna
fått ett abrupt slut genom den nattkyla som kommit.
Tog in de sista bönorna och squashen idag.
Även tomaterna har kommit in.
De är gröna men mognar på sig i värmen.
Ska nog lägga in några gröna också
för det tycker jag är riktigt gott.
Kram Yvonne
Låter spännande med squashmarmelad, har aldrig smakat men det får jag nog göra ett annat år. Marmelad på gröna tomater är jättegott.
SvaraRaderaHär har vi nu stark nattfrost så nu har många växter gett upp.
Ha en fin helg!
Kram Eva
Oj, så spännande! Detta recept ska jag definitivt spara och testa nästa år. Squashskördarna brukar bli enorma och vi lyckas aldrig göra av med alla (några brukar vi dock låta växa sig så stora som de kan och sedan använda som dekoration). Så tack snälla Yvonne för ditt tips! :)
SvaraRaderaNjut av din helg!
Kram Lotta
Låter som en mycke bra ide. Måste jag testa. Har aldrig gjort marmelad på gröna tomater kanske skulle pröva det också. Får se vad det blir. Kram Maria
SvaraRadera