onsdag 22 oktober 2014

Mycket knäppande blev det


Blommorna har glatt oss med sitt överflöd
 under den gångna sommaren.
Så har även denna Rödbladiga Hassel.
Den satte otroliga mängder av nötter
vilket den inte gjort tidigare,
bara några enstaka
som ekorren har ätit upp.


Den här hasseln gömmer sina nötter 
i ett skyddande ytterhölje som täcker hela nöten,
vilket inte vår vilda hassel gör,
dess hölje täcker bara sidorna.


Nötterna ramlade ner på marken,
så det var lätt att plocka dem.
Men tusan vad det tog tid att knäcka skalet.
Tror att jag sammanlagt stod en halv dag


och knäppte nötter med farmors nötknäppare
för att få ihop till denna halvliter.
Nötterna är goda så det får väl anses
 vara värt besväret.
Dessutom är de ekologiska!

Ha det fint!
Kram Yvonne

3 kommentarer:

  1. Gott! Nötterna ser lite annorlunda ut än våra vilda. Jag har plockat lite vilda för första gången och hoppas på goda nötter till jul.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Men vad härligt med helt egenplockade, knäckta nötter! MUMS!

    SvaraRadera
  3. Så gott! Hasselnötter är ju så vackra med skal och så goda inuti.
    Vilket slit, men säkert värt besväret! Ha en fin fredag, kram.

    SvaraRadera