onsdag 1 maj 2013

1 maj

Idag har vi haft en alldeles underbart
härlig dag, sol, varmt och vindstilla.
 
För 41 år sedan var det en lika skön 1 maj.
Även det årets första varma dag.
Då tog jag på mig tunna sommarkläder
för det var ju så skönt ute.
Någon dag efteråt blev jag sjuk
i en kraftig feberförkylning.
Vet inte om det var p.g.a.
att jag så tvärt klädde mig i tunna kläder
 efter att i princip haft vinterkläder dagen innan.
Men jag vågar aldrig göra om det igen.
 
Att jag minns detta så precis
beror på att min son var nyfödd
och det blev väldigt besvärligt
att ta hand om honom med hög feber.
 
Finns ju ett gammalt ordspråk
som säger att man ska svettas in våren
och det är nog klokt att ta det varligt
innan sommarstassen kommer på. 
 
Denna dag har jag varit i trädgården
hela dagen med lagom varma kläder.
 
 
Vi har bl.a. sågat ner ett av våra tre krikonträd
som efter 30 år till stor del var torrt.
Det visade sig att det bodde
skojiga stubbgubbar i stammen.
 
Planterade på samma plats
 ett nytt krikonskott med ny jord.
Hoppas att det tar sig för jag var nöjd med
 de gamla trädens placering i en trekant.
 
Fortsätter arbeta utomhus imorgon
och önskar att vi får behålla det sköna vädret.
 
Kram Yvonne


5 kommentarer:

  1. Vilka roliga gubbar!:) Jag älskar våren bäst! Det är mer lagom temperatur då än på sommaren (tycker det ibland kan bli för hett då) Kram från Monica

    SvaraRadera
  2. Härlig fantasi du har...jag såg inte gubbarna förrän du tipsat...hihi...
    Ha de så gott därute i friska luften.
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  3. Förr, när jag var ung, skulle vårkläderna på och strumporna av första maj. Men här är det fortfarande vinterkläder som gäller, det är svinkallt. Och förkylning vill vi inte ha.
    Avsågade trädstammar är så vackert, vilken skapelse!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Här har vi också kapat träd - ett plommon och ett äpple.
    Får se om vi planterar nya.
    Må så gott och trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga stubbar! Nästan som små konstverk.
    Krikon är gott, visst är det så att de helst skall vara frostnypna när man mumsar i sig dem.
    Har själv inget krikontäd men hemma hos mamma och pappa finns ett och det brukar bli massor av krikon på det!
    Ha det fint och ta hand om dig. KRAM Petra

    SvaraRadera