måndag 15 oktober 2012

Allys recept

I ett tidigare inlägg nämnde jag Allys Fowlers grönsaksinläggningar och här kommer receptet.
Jag har tyvärr inte exakta mängderna
utan tar ingredienserna på ett ungefär
och det brukar ändå bli bra.
 
 
 
 
Här har jag gjort en pickles med paprika och lök.
 
Gör en lag på:
2 dl outspädd äppeljuice 
ca 5 dl äppelcidervinäger
Det brukar räcka till 2 st halvliters glasburkar.
 
I varje burk varvas skuren paprika och lök med:
2 lagerblad
1 kanelstång
några enbär
några nypor kumminfrön
2 skivade vitlöksklyftor
ett par kvistar rosmarin
några kvistar timjan
 
Häll över lag så att det täcker grönsakerna
och förslut med lock!
 
Förvaras i kylskåp, kan ätas direkt
men också sparas i flera månader.
 
 
 
 
Denna inläggning kan göras på olika grönsaker,
 bönor, squash... och det blir väldigt gott.
OBS!!! Anpassa mängden äppelcidervinäger
efter hur starkt du vill ha!!!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar